Home » Geen categorie » Yoga is hot!

Yoga is hot!

In een tijd waarin de mensen veel al vermoeid en gehaast zijn is yoga enorm in opkomst. Yoga brengt je geest en lichaam weer dicht bij elkaar en als je lichaam in balans is voel je je beter. Bovendien maak je endorfine aan van de bewegingen. Endorfine is het gelukshormoon en dat doet het stresshormoon afnemen. Maar is yoga nu een sport of is yoga een manier van leven? Daarover zijn is niet iedereen het eens. Bij sporten is het vaak zo dat je je in het zweet werkt en hierna het gevoel hebt dat je lekker hebt getraind. Bij yoga ligt de nadruk juist ergens anders op. Het effect van een sporttraining en een yogales is echter wel hetzelfde. Je voelt je naderhand als herboren en wilt eigenlijk het liefste meteen weer een les nemen. Een uitgerust gevoel wat over je heen komt is heerlijk.

Een paar redenen waarom yoga goed voor je is

Yoga is goed voor je ademhaling, voor je ontspanning, voor je concentratie, voor het leren leven in het NU en voor je zelfbeheersing. Heb je moeite met slapen na een drukke dag? Dan zijn er drie houdingen waardoor het lichaam tot rust komt en je tot een goede nachtrust komt. Deze houdingen zijn: de liggende twist, de gebroken kaars en de liggende vlinder. Met filmpjes die op YouTube worden gezet kun je deze oefeningen gemakkelijk thuis doen.

WII Fit

Als je nu niet de persoon bent om tussen een groep mensen je volledig open te stellen aan de yogalessen, kun je deze oefeningen ook doen op de WII fit. Er is een heel programma van beginners tot aan gevorderden om deze oefeningen te kunnen doen. De “score” wordt via de persoonlijke pagina onthouden en vastgelegd.

YouTube

Ook via YouTube zijn er diverse filmpjes te bekijken om yogaoefeningen thuis uit te voeren. In alle rust en op een tijdstip wanneer jij dat wilt. Erg handig als je bijvoorbeeld in ploegen werkt en niet (altijd) tijd en zin hebt om bij de reguliere groepslessen aan te sluiten. Je kunt natuurlijk ook diverse boeken kopen. Op het internet is er overigens ook genoeg informatie te vinden over dit onderwerp. Op deze manier moet het dus mogelijk zijn om zelf ook eenvoudig te kunnen beginnen met yoga.